Üreticiler Verilere Hazırlığı Nasıl Geliştirebilir?

Birden fazla iş kolunun DATCON’unu (Veri Hazırlık Durumu) ölçmektedir. DATCON endeksini geliştirirken, IDC çalışılan endüstri bölümlerinin veri yönetimi, kullanımı, liderliği ve para kazanma deneyimini analiz etmeyi, hem güçlü yönlerini gözden geçirmeyi hem de verileri daha iyi yönetmeyi, analiz etmeyi, düzenlemeyi ve bunlardan faydalanma fırsatlarını ortaya koymayı amaçlar.

Yeni tanıtım belgesinde Üretim: DATCON 4 Katı Zeminde Bir Endüstri , IDC imalat sektörünün verilerin büyüklüğü ve büyümesinde kabul edilebilir bir kavrayışa sahip olduğunu bildirdi. Üreticiler fabrika operasyonları, fikri mülkiyet, finans ve çalışan kayıtları ve otomatik Nesnelerin İnterneti (IoT) sistemleri de dahil olmak üzere çok çeşitli işlevleri destekleyen verileri toplar, yönetir ve kullanır. Ancak, yeni veri türleri çok fazla, her zamankinden daha çok sensör, yeni Ar-Ge girdileri, müşteriye yönelik faaliyetleri destekleyen yeni kaynaklar ve daha fazlası.

Üretim bölümündeki verileri destekleyen işlevler:

Bir üretici, verileri yönetmeye, analiz etmeye, düzenlemeye ve yararlanmaya hazır olduğundan emin olmak için hangi adımları atmalıdır?

IDC, imalat sektörünün DATCON’unu 5’in 4’ünde, 5’inin yüksek hazırlıklı ve 1 in düşük olduğunu gösteriyor. Bu, endüstrinin dijital dönüşümün birçok alanında lider olduğu, canlı bir dijital ekosistem geliştirdiği, dijital dönüşüm girişimlerini ciddiye aldığı ve bütçelendiği, kontrol altında veri yönetimine sahip olduğu ve verilerin veri tabanından nasıl yararlanacağı konusunda iyi bir nabzı olduğu anlamına geliyor. tam ölçüde.

IDC, özellikle imalat sektörünün, IoT dönemine kritik dönüşümde sağlam bir şekilde yerleşik olduğuna inanmaktadır. Genel olarak BT yatırımı göreceli olarak güçlüdür ve üretim verimliliği ve kalitesi yoluyla maliyet düşürmeye yönelik teknolojiye odaklanır. Aynı zamanda, gelişmiş durumda bile, segmentin iyileştirilmesi gereken odaya sahip olduğunu belirten IDC, özellikle blok zinciri ve yapay zekâdan yararlanma konusundaki yatırımları konusunda.

Fabrika alanındaki veri fırsatları nelerdir?

Sensörlerin çoğalması ve fabrikalardaki IoT’nin uygulanması sayesinde, üretim sürecinde veri üretiminin büyümesi gelişmiştir. Bu yeni veri hacimleri, şirketlere sadece birkaç yıl önce imkansız olacak içgörü kazanma fırsatı veriyor.

Üreticiler Verilere Hazırlığı Nasıl Geliştirebilir?

Geçmişte, ayrı bir fabrika işleme hattında üç sensör olabilir belki de sıcaklık, basınç ve zaman. Şimdi tek bir hatta 12 sıcaklık sensörü, sekiz basınç sensörü, dört konumlandırma sensörü ve bir radyo frekansı tanımlama (RFID) etiketi olabilir. Ve eski bir sensörün her 15 saniyede bir tarama yapması durumunda, şu düzine veya iki düzine sensör her biri her saniye veri toplayabilir ve iletebilir.

Bu arada, eski sistemler verilerini daha sonra incelenmek üzere bir elektronik tabloya aktarırken, bu veri yığınları gerçek zamanlı olarak buluttaki otomatik veri tarihçisine taşınır, bu da üretim ve proses mühendislerinin bu üretim verilerini optimize etmek için kullanabilecekleri anlamına gelir işlemler ve kalite kontrolü hemen.

Ayrıca, fabrika personelinin rolleri daha çok merkezi izleme ve teşhis faaliyetlerine yöneliyor. Fabrika sistemlerinden gerçek zamanlı olarak gönderilen veriler, teknik personelin gelişmiş analizler kullanmasını ve üretim sürecinin daha büyük bir kısmını etkileyen gerçek zamanlı kararlar almasını mümkün kılabilir.

Fabrika alanı dışında yeni verilere endüstride gelişmiş üretim süreçlerine yüksek bir yatırım yapmaya devam ettiğinden, şimdi geleneksel olarak üretim sahasının dışından verilerin analizini sağlayan teknolojilere odaklanmaktadır.

Üretimde Verimlilik

Örneğin, üretim öncesi tedarik zinciri süreçlerinde verimliliği ve kaliteyi arttırmanın bir yolu olarak, IDC, Blockchain’e yapılan yatırımın artmasının, bir üründe kullanılan bileşenlerin kendi noktalarından izlenmesini sağlayabilen üreticiler için önemli bir teknolojiyi taşıyabileceğini öne sürüyor. ”Parçalar çeşitli coğrafyalardan geliyor ve blockchain kullanmak, orjinal olmayan ürünlerin nihai yapım sürecinde ikame edilmesini önlemeye yardımcı olabilir” diyor.

Yaşam döngüsünün diğer ucunda, ürünler üretilip müşterilere gönderildikten sonra, “bağlı” ürünler artık üreticiye ürün performansı hakkında veriler sunabiliyor, daha sonra gelecekteki ürünleri sürekli olarak geliştirmek için kullanılabilecek veriler.

Gömülü sensörler, hem tüketicilere hem de cihaz üreticilerine fayda sağlayan gerçek zamanlı, gerçek dünyaya yönelik avantajlar da sağlayabilir örneğin, bir çamaşır makinesi yaklaşmakta olan bir arızanın sinyalini gönderdiğinde, üretici müşteriyi haberdar edebilir ve olası bir arızanın büyümemesi adına yedek bir parça gönderebilmektedir.

Bağlı ürünlerden elde edilen diğer veriler, müşterilerin ürünlerinden en iyi değeri nasıl elde ettikleri hakkında bilgi sağlayabilir; Bu veriler müşterilerin yararlı bulabileceği yeni özellikler ve hizmetler önerebilir ve ayrıca üretici için yeni potansiyel gelir akışlarını aydınlatabilir.

IDC’nin yaptığı röportajda, “daha ​​fazla istihbarat, daha fazla faaliyet gösteriyoruz, ürettiğimiz ekipmanın ve IoT cihazlarının başında ilerliyoruz” dedi. Ham veriden ziyade.

Giderek farklılaşan veri kümelerini yönetme zorluğunu kavramak

IDC, farklı veri kümeleri sorununun zaten var olduğunu, ancak geleceğe büyük ölçüde genişleyeceğini belirtti. Sorun? IDC tarafından röportaj yapan bir lider motor üreticisi “Veri madenciliğinin değerini anlamaya başlıyoruz ve bu verileri farklı veri kurtarma sistemlerinde, uygun ve maliyetli şekilde bir araya getirebiliyoruz demiştir.”

Üreticilerin fabrikalarından veya depolarından tüketicilerin evlerine, garajlarına veya araçlarına kadar bu harici, kontrolsüz ortamlardan yeni türden veriler iletilirken üreticilerin karşılaşabileceği zorluklar nelerdir?

Üreticiler için veri stratejilerini sürekli IoT ve bulut yatırımı ve entegrasyonunu içeren ve aynı zamanda yeni veri kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak için veri yönetimini içeren uyumlu bir yaklaşımda birleştirmeyi hedefleyen öncelikler hangileri olabilir.