Petabayt Depolama

Her İşletmede Yoğun Depolama Seçenekleri

Veri çoğalması büyük fırsatlar anlamına gelir, aynı zamanda nasıl depoladığımızla ilgili büyük zorluklarıda beraberinde getirmektedir. Veriler tüm bilgilerimizi temsil eden süreçleri iyileştirmek, kazancı arttırmak ve rekabetçi bir pazar avantajı yaratmak için çeşitli kolaylıklarıda beraberinde getirmektedir.

Bu, veri yolculuğunun her noktasında doğru depolamayı gerektirir, doğru verileri doğru zamanda doğru yere ulaştırmak için oluşturulan bir depolama altyapısıdır. Büyük ölçekli yüksek performansı tam olarak sunmak için akıllı depolama ürünlerini gerektirir.

Veri ölçeği büyüdükçe, altyapının TCO’ya (Toplam Sahip Olma Maliyeti), bütçeye ve ölçeğe (performans ve kapasite) bağlı olarak değişmesi gerekir ve tipik olarak hiyerarşik bir mimari tüm gereksinimleri karşılamak için bir çözüm sağlayabilir. Tabii ki kullanım durumları çeşitlilik gösterir, ancak genellikle daha hızlı ve daha yavaş bir kaynağa sahip olmanız ve bunları ortamın ihtiyaçlarına göre tahsis etmeniz gerekir. Bu durum veri alanı ve uygunluk kapasitesi gibi diğer kısıtlamalarla birlikte hibrit bulut mimarilerinin daha yaygın hale geldiği bir ortam yarattı.

Mevcut altyapıları özelleştirin veya tamamen optimize edilmiş bir hibrit bulut ortamı sunun

Seagate Exos E 4U106 depolama sistemi, şirketlerin mevcut altyapıları özelleştirmelerine veya tamamen optimize edilmiş bir hibrit bulut ortamını dağıtmalarına izin verir. Bu bizim en büyük yapı taşımızdır ve uç nokta hesaplama ortamları için gereken veri erişiminden ve hızından ödün vermeden, şirketlerin veri çoğalmasının geleceği için ihtiyaç duyduğu kapasiteyi sunar.

Yüksek kapasiteli bir altyapı oluşturma konusunda üç önemli husus vardır.

  • Belirli bir ürün faktörünün tasarımı, günümüzün IT 4.0 son temel mimarisinde kullanışlılığına nasıl yansıyor ?
  • Yoğunluk en çok ne zaman önemlidir ?
  • Yazılımın eko sistemdeki rolü nedir ?

Değerlendirme 1: Platform Tasarımı ve Zorluklar

Birkaç yıl önce Seagate mühendisleri veri büyüme trendini açıkça gördü. Bu eğilimi anlamak ve verilerin bir yerde saklanması gerekeceğini ve o zamanki mevcut kayıt yöntemlerinin tek başına öngörülen büyümeyi sürdürmeyeceğini bilerek, birkaç Seagate ekibi yeni bir JBOD ( sadece birkaç disk aygıtı) tasarlamaya karar verdi. ) sadece büyük değil, aynı zamanda büyük miktarda veriyi de kaldırabilecek biri. Bu ürün vizyonu çok büyüktü, ekibin veri platformlarındaki bir sonraki evrimi desteklemesi gerekiyordu. Ortaya çıkan sonuçlarda pazardaki en yoğun, en uygun (HA) JBOD idi. Kolay olmalı mı? Form faktörünü hatırlayalım, sonra elektrik altyapısı ile çalışın, birkaç dönme titreşimi (RV) ve hava akışı sorununu çözün ve işte bu kadar kendinize yeni bir JBOD aldınız!

Burada Seagate’te, petabayt modüler tasarımların büyük hayranıyız; Farklı ürünler üretmek için kullanılabilecek platformlar tasarlamaya meyilliyiz (ipucu: bu platformdan gelen diğer ürünler için irtibatta kalın!), sadece tutarsız ürünler tasarlamaktan ziyade Seagate’in depolama sistemleri oluşturma konusundaki uzun yıllara dayanan deneyimi, hem biz hem de müşterilerimizin modüler tasarımlardan fayda sağladığını açıkça göstermektedir (daha fazla çaba gösterse de, modüler tasarımlar en kolay yoldan daha fazla mühendislik gerektirir.

İlk büyük tasarım kararı, ana bölmeden ayrı bir “denetleyici bölmesine” sahip olmaktı; bu, ana HDD yuvasını gelecekteki ürünler arasında bozulmadan koruyarak, denetleyici bölmesinde küçük değişikliklerle bu platformda başka ürünler oluşturmamızı sağlayacaktır.

Bu tasarım kararı, petabayt alanları için tanımlanmış bir yoğunlukla birlikte, tüm sürücüleri gerekli çalışma sıcaklıklarında tutmak ve maksimum performans sağlamak adına birçok zorluğun üstesinden gelmemiz gerektiği anlamına geliyordu. Hedeflerimizi yerine getirmek için aklımızda tutmamız gereken birçok kriter vardı, dönme titreşimi (RV), soğutma ve diğerleri gibi standart kaygılar, aynı zamanda yeni bir konu “akustik kuplaj” ve bunun performans üzerindeki etkileşimi bizleri yoğun depolama tasarımı ile karşı karşıya bırakacak gibi gözükmektedir.

Öncelikle yoğun bir tasarımda akustik kuplajın etkilerini anlayalım. Fanlardan üretilen akustik dalgalar, HDD’nin üst kapağını ve taban dökümünü (çoğunlukla üst kapağı) harekete geçirir. Bu da HDD’deki havayı, her iki kolları ve kafaları harekete geçiren mekanik yapıyı çalıştırır. Sonuçta, mekanik titreşim olarak bu enerji, kafanın okunmasını veya yazılmasını engelleyecek kadar raydan çıkmasına neden olur, böylece sürücü bir devir alıp tekrar dener. Bu birkaç komut üzerinden birden fazla kez meydana geldiğinde, performans belirgin şekilde etkilenir ve mevcutta bulunan data’ların silinmesine veya kaybolmasına yol açar.

Gerçekte soğutma etkisini korumak için hava akımını sağlarken akustik kuplajı azaltacak şekilde tasarlamaları gerekiyordu. Bu yeni tasarımla, tüm sürücüler yüksek performans hedeflerini karşılayabilirken, platform daha sonra ortaya çıkacak olan daha büyük HDD’ler için gelecekteki kanıtıdır. Platformun yükseltilebilirliği gerçekten bir depolama çözümüyle ilgili ilerideki maliyetleri belirlediğinden dolayı çok önemlidir. Modüler bir yükseltme gerçekleştirebilir veya forklift yükseltme işleminin tüm zorluklarıyla karşı karşıya kalınabilir.

Değerlendirme 2: Yoğunluk

Bu bölüm depolama aygıtının iki önemli yönünü ele almaktadır. Birincisi, yoğunluk neden önemli, ikincisi neden bir JBOD ? Bu “eski” teknoloji değil mi ? Diye aklınızda sorular varsa okumaya devam edelim.

Petabayt Alanında sınırlı büyümenin kaçınılmaz olarak düşünüldüğü ve performansın ne derece etkili olduğu ortamlarda yoğunluk önemlidir. Bu, bugün birçok özel bulut ortamı için yapılan tüm çalışmaları açıklar. Özel bir bulut dağıtımında, hem ultra yüksek kapasite hem de gereken performansı sağlamak için sınırlı bir veri merkezi ortamındaki rekabet gereksinimlerini karşılamak büyük bir zorluktur. Yoğunluğun geldiği yer tam olarak burasıdır. Aynı alanda daha fazla depolama + bilgi işlem kapasitesi mevcut ihtiyaçlarınızın karşılandığı ve gelecek için büyümek adına çok geniş bir alana sahip olduğunuz anlamına gelir.

Seagate’in Exos E 4U106’sı, tek bir kasada 106’ya kadar en yüksek kapasiteli sürücüden yararlanarak rafa sığacak veri miktarını benzersiz şekilde artırır. Bir perspektifi ortaya koymak gerekirse, bir işletme yalnızca dört raf ünitesinde bir depolama cihazının kapladığı yuva sayısı 16 TB sürücüler kullanarak (bunlar kullanılabilir olduğunda) 1,6 petabayt’tan fazla veri tutabilir. Büyümesi beklenen yüksek veri saklama gereklilikleri için uygundur ve daha önce belirtildiği gibi, ünite yüksek oranda kullanılabilir (HA) tasarımı ve imar özellikleri sayesinde çeşitli kullanımlar için uygundur. Tabi ki, bir diğer önemli husus da elbette, yüksek kapasiteli disklerin gelecekteki desteği ve Exos E 4U106, kullanıcıların gelecekteki yükseltmeler için yatırımlarını koruyabilecek düzeyde olacak şekilde tasarlandı.

Değerlendirme 3: Yazılım ve Çözümler

Şimdi donanım tasarımını kapsamlı bir şekilde ele aldığımızda, kısaca yazılım ve en sevdiğim konu olan çözümler hakkında değerlendirmeler yapalım.

Donanım gibi, yazılım aygıtları’da da modüler olacak şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılar bu ürünleri farklı kullanım durumlarına göre uygulayabilir. Önceden kısaca bahsedildiği gibi, Exos E4U106, HA uygulamalarını desteklemek için yerleşik donanım ve yazılım yedekleri ile tam olarak kullanılabilir özellikte tasarlanmıştır. Ancak burada modüler kısımla yazılım aynı anda kullanıcının üniteyi paylaştığı hiçbir SDS (yazılım tanımlı depolama) mimarisi için yapılandırmasına olanak tanıyan bileşenlerle birlikte hedeflemektedir.